Rólunk      Szolgáltatásaink       Dokumentumok      Napirend      Fenntartó

Rólunk

 

A napközbeni gyermekfelügyelet kibővített szolgáltatásokkal várja az érintett gyermekeket. Lehetőséget biztosítunk többek között időszakos gyermekfelügyeletre, foglalkozásokon való részvételre, nyári időszakban táboroztatásra, születésnapok megrendezésére, családi és gyermek fotózásra.

 

 

A napközbeni gyermekfelügyelet nem oktatási – nevelési céllal nyújtott szolgáltatás azon gyermekeknek, akiknek szükséges (pl. akik nem járnak óvodába, vagy a köznevelési intézménybe járás alól felmentéssel rendelkeznek). Továbbá a szolgáltatás igénybevételére lehetőséget biztosítunk a közoktatási intézmények nyitvatartási idején túl, illetve a szünetek idején.

 

Szolgáltatásunkat Budapest XIX. kerületében, egy tágas kerttel rendelkező családi ház földszintjén, családi bölcsődénktől elkülönített részen kívánjuk biztosítani gyermekeink életkorának, egyéni fejlettségének – szükségletének megfelelően.

 


Szolgáltatásaink

 

Időszakos gyermekfelügyelet

 

Szolgáltatásunk részeként, kizárólag a férőhelyeinek megüresedése esetén lehetőséget biztosítunk időszakos gyermekfelügyeletre.

Amennyiben szeretnéd gyermekedet biztonságban tudni néhány órára, keress minket és megbeszéljük a részleteket.

 

Elérhetőségeink: 06 30 421 3123 vagy info@gyongyomminiovoda.hu.

 

További információért lájkolj minket Facebook oldalunkon!

 


Heti foglalkozások*

 

     

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Csütörtök

10:00

15:00

10:00

9:45

15:00

Maszat-nap

Angol foglalkozás*

Tappancs torna Vikivel

Zenebölcsi Enikővel

Angol foglalkozás*

     

 

*A foglalkozások változtatásának jogát fenntartjuk! Kérjük, kísérjétek figyelemmel Facebook oldalunkat!

 

Maszat-nap:

Alapvető feladtunk olyan tárgyi feltételek valamint elegendő idő biztosítása, hogy a gyermekek találkozhassanak különböző eszközökkel, technikákkal, és az egyéni művek elkészülésével fenntartsuk bennük az alkotókedvet. Az ilyen tevékenységi formák során, pl. rajzolás, gyurmázás, ragasztás, ujjfestés a gyermekek hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatnak. A szebbnél szebb alkotások elkészülése pedig lehetőséget biztosít az elismerésre és a megbecsülésre, ezáltal pedig a személyiségük fejlődésére ható boldogságot tudunk elérni.

 

Tappancs torna Vikivel:

A gyermekek természetes mozgásszeretetét kihasználva biztonságos, de szórakoztató játékok, tornagyakorlatok segítségével minden héten megmozgatjuk a kis testüket. A dalokkal, mondókákkal tarkított vidám, pörgős torna foglalkozást külsős szakértő segítségével tartjuk. A torna minden egyes mozzanata fejlesztően hat a gyermek személyiségére, mozgásfejlődésére, ritmusérzékére, koncentrációs képességére, valamint nagymértékben hozzájárul a tanuláshoz elengedhetetlen részképességek normális ütemű fejlődéséhez.

A foglalkozás első részében olyan nagy mozgásokkal kísért játékos gyakorlatok szerepelnek, melyek segítik a gyermek „testtudatának” kialakulást, fejlesztik az egyensúlyozó rendszer működését, valamint a két „testfél” mozgásának összerendezését (átmozgatók, utánzók). A középső szakaszban szabad mozgások (nyújtóztató, futkosó), valamint mozgásfejlesztő eszközök segítségével elvégezhető mozgásformák szerepelnek. Az utolsó részben pedig a finom motorikus mozgások kerülnek előtérbe, melyek utánzása a szem-kéz koordináció kialakulását fejlesztik, ami a későbbiekben az írás képességének elsajátításáért felelős.

 

Zenebölcsi Enikővel:

„Arra kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése,

azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt”

(Kodály Zoltán)

 

Feladatunknak tekintjük, hogy ebben a fogékony korban felkeltsük a kicsik zenei érdeklődését, a hangszeres, énekes játékokkal örömet szerezzünk nekik és kedvet ébresszünk az utánzásra, együtténekelésre.

Mindenekelőtt fontos számunkra a zenei élménynyújtás, hogy a résztvevő gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. A harminc-negyven perces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. A dalokat, mondókákat sokat ismételjük, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre mindig visszatérünk a régebbiekre.

 

*Az Angol foglalkozások jelenleg szünetelnek!

 


Kiegészítő szolgáltatásaink

 

Hétvégi születésnapok / gyermekzsúrok szervezése (időtartam: kb. 2,5 óra)

 

Szűkös a lakás? Túl nagy már a gyermek baráti köre?

Egy különleges esemény megszervezésének lehetőségét kínáljuk - szülinapi zsúroknak, ottalvós buliknak biztosítunk helyszínt, és akár szervezést is vállalunk.

 

Részletek:

 - többféle válaszható téma, lányoknak és fiúknak egyaránt;
 - kérhető: születésnapi teríték, dekoráció, torta és program, a témához kapcsolódó jelmezek és kellékek;
 - igény esetén üdítőt és ropogtatni valót is szolgáltatunk;
 - „szülősarok” áll rendelkezésre a kísérők számára, szendvicsekkel és kávéval;
 - helyszín befogadóképessége, ill. a születésnap minőségi lebonyolítása végett a javasolt maximális létszám (kísérőkkel együtt) 20 fő.

 

Családi és gyermek fotózás

 

Minióvodánk életét és rendezvényeit fotósunk, Nagy-Németh Péter fogja megörökíteni, aki több éve foglalkozik rendezvények, portrék és családok fotózásával. Amennyiben igényt tartasz saját gyermeked egyéni, vagy családi fotózására, keress meg minket az elérhetőségeinken.

 

Kiegészítő szolgáltatásaink igénybevételéhez hívd a 06 30 421 3123-as telefonszámot, üzenj a Facebook oldalunkon vagy kérj egyedi árajánlatot az info@gyongyomminiovoda.hu e-mail címen!

 

 


Dokumentumok

 

​ Gyöngyöm Minióvoda napközbeni gyermekfelügyelet szakmai programja

 

​ Házirend

 


Napirend

A napirend teszi lehetővé, hogy a gyermek tudja mi vár rá, ezáltal megteremti a biztonságot, a kiszámíthatóságot, az aktivitást és az önállóságot. Számunkra fontos, hogy gyermekeinknek várakozás, zavar és sürgetés nélkül tudjuk biztosítani az átmenetet az egyes tevékenységek között. Úgy gondoljuk, a gyermekek szeretik, ha az étkezés, az ebéd utáni pihenő, a mese, a játék megközelíthetően azonos időben van minden nap.


Napirendünk óra szerinti beosztásban:

 

8:00 – 9:00 Folyamatos érkezés, átöltözés benti ruhába és cipőbe, nevelők segítik az „elválást”,majd szabad játéktevékenység, beszélgetés, „személyes percek”
8:15 – 9:00 Kézmosás, majd reggelizés, utána szabad játék
9:00 – 9:30 Kezdeményezés közös játékra, együttlétre (pl. reggeli torna)
9:30 – 10:00 Mosdóhasználat, szükség esetén pelenkacsere, majd tízórai
10:00 – 10:45 Választható napi foglalkozás, külső fejlesztő bevonásával
10.45 - 11.45 Öltözködés, játék és séta a szabadban (rossz idő esetén beltéri játék)
11.45 - 12.00 Bejövetel az udvarról, vetkőzés és vetkőztetés, mosakodás. Szükség szerint mosdóhasználat, pelenkacsere.
12.00 - 12.30 Kézmosás, asztalhoz készülődés, ebéd
12.30 - 13.00 Mosdóhasználat, szükség esetén pelenkacsere, fogmosás, átöltözés, mesehallgatás, éneklés, majd alvás (nem alvó gyermekekkel pihenünk, vagy csendben olvasgatunk)
15:00 - 15:30 Ébredés, kézmosás, mosdóhasználat vagy pelenkacsere, uzsonna
15:30 - 17:00 Szabad játéktevékenység a szülők érkezéséig (jó időben az udvaron). Szükség esetén mosdóhasználat, pelenkacsere. Folyamatos távozás.
   

​A gyermekek érkezése reggel legkorábban 7.50-től, távozása legkésőbb délután 17.10-ig történhet – ügyeleti rendszert 7.30-tól, valamint 17.30-ig tudunk biztosítani, de erről tájékozódj bővebben a beiratkozásnál.

 


Fenntartó

 

Fenntartó neve: Jövő Kezdete Kft.

Székhely: 1205 Budapest, Mártírok útja 22.

Telephely: 1196 Budapest, Rákóczi utca 172.

Adószám: 25975833-1-43

Elérhetőségek: 06 30 421 3123; info@jovokezdete.eu

Cégjegyzéket vezető bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 01-09-299557