Úszásterápia / Úszás előkészítő foglalkozás

 

A víz megszerettetése a legfontosabb feladat a 20 hónapos és 5 év közötti gyermekeknél. Célunk a vízhez szoktatás, az úszás előkészítése, valamint alapelemeinek az elsajátítása. Szeretnénk elérni, hogy a gyermek vízben való mozgása egyfajta szabadságérzés megtapasztalásával társuljon. A vízhez szoktatás alatt értjük az alapelemek megtanulását, mely a siklás, lebegés, víz alatti levegő kifújások és vízbe ugrások elsajátítását jelenti. Fontos oktatói feladat a kezdetektől, hogy a gyermekek megismerjék a vízi segédeszközöket, ezek alatt az úszólapot vagy deszkát, nudlit, merülős játékokat, szörfdeszkát, békatalpat és úszószemüveget értjük.

 

Az oktatásokat szakképzett úszásoktató végzi.

 


Varga Zsuzsi úszásoktatónk gondolatai a babaúszásról

 

Fontosnak tartom már csecsemőkorban a rendszeres mozgást, ezért is jó lehetőség a babaúszás, ahol szabadon mozognak már pici koruktól fogva a manók.

 

A vízi foglakozások során nemcsak a merülési készségük nő, de egyre többet és egyre hosszabban vannak a víz alatt. Az „edzettségük” is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. Általános tapasztalat, hogy a babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermekbetegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítanak el. Tanulási képességük, nemcsak mozgás-, de értelmi fejlettségük is és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.

 

A csoportba kerülés a babák számára mindig fontos tapasztalat. Azok a babák, akik viszonylag korán kerülnek közösségbe, hamarabb válnak képessé kapcsolatteremtésre és egyúttal könnyedebben és bátrabban mozognak közösségben.

 

A babáknak életük első néhány hónapjában nemigen van lehetőségük mozgásra, mivel az izomzatuk, csontozatuk és mozgáskoordinációjuk még nem kiforrott. A vízben ez a helyzet gyökeresen megváltozik. A víz felhajtóereje lehetővé teszi, hogy a babák sokkal szabadabban mozogjanak, mint a szárazföldön. Számukra hatalmas öröm ez a kötöttségek nélküli mozgás, ahol nem korlátozza őket a gravitáció nehézsége.

 


Árak

 

Hamarosan…

 


Bejelentkezés

 

Hamarosan…