Rólunk      Gondozóink       Szakmai Program      Napirend      Házirend

Rólunk

 

Téged is vár a Gyöngyöm Miniovi családi bölcsőde - sok szabad játékkal és odaadó nevelőkkel!

Családi bölcsődénk az év minden napján várja új családtagjait, gyönyörű környezetben, Budapest XIX. kerületének zöldövözetében. Tágas kerttel rendelkező családi ház földszintjén található intézményünk várja kis látogatóit, akár 20 hetes kortól 3 éves korig.

 

Célunk, hogy a családok kisgyermekeiket egy „második otthonként” emlegetett helyen hagyhassák. Ez történhet azért, mert gyermekük életében eljött az idő, amikor már más társaságra is vágyik, vagy azért, mert a családtagok elfoglaltsága, munkakörülményei megkívánják a gyermeküktől való távollétet.

 

A nálunk töltött időben nagy figyelmet kívánunk fordítani a gyermekek minden napi szükségleteinek kielégítésére és gondozására. Szeretnénk a gyermekek próbálkozásait és a világ megismeréséhez szükséges kíváncsiságukat folyamatosan segíteni és próbálkozásaikat elismerni, hogy így támogassuk a külvilághoz való megfelelő alkalmazkodásban. A kidolgozott napirendünk betartásával biztonságos és kiegyensúlyozott környezetet biztosítunk, hogy a gyermekek aktívan részt vehessenek a tevékenységekben és begyakorolhassák a jó szokásokat.

 

Célunk odafigyelni a megfelelő étrend kialakítására is, és különös figyelmet fordítunk a speciális táplálkozási igényű gyermekekre. Szakképzett gondozóink napi szinten figyelik és segítik a gyermekek fejlődését. Nemcsak a rend és a tisztaság alapkövetelmény, de a minőségi és megfelelően fertőtlenített felszerelések is fontos részét képezik a bölcsőde alapfelszereltségének.

 

Nyitva tartás: 8.00 – 17.00

 

Szolgáltatásainkat megtalálhatod az „Amit nyújtunk” címszó alatt.


Gondozóink

Csuha-Suskó Szilvia

Szakmai vezető

 

„Szülőnek lenni azt jelenti, hogy az ember egész látható és láthatatlan lényével szüntelenül hat és vizsgázik – ami jó bennünk és tiszta, s ami rossz és koszos: továbbadjuk. Állandó adásban vagyunk, akkor is, ha nem tudjuk. Sőt, főleg akkor! ” Müller Péter

 

Csuha-Suskó Szilvia vagyok, 38 éves, két gyermekes családanya. 2007-ben végeztem közgazdászként és azóta a reklámszakmában dolgoztam. Lányom, és később fiam születése után azonban megváltozott az életszemléletem, és rájöttem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. 2017 tavaszán lehetőségem nyílt rá, hogy alapítsak egy családi bölcsődét, így örömmel és teljes lelkesedéssel vetettem bele magam a szervezésbe. Szülőként szerzett tapasztalataimat szeretném itt kamatoztatni, mert rendkívül fontosnak tartom, hogy a jó alapokat már egészen pici korban kialakítsunk.

 

Gyermekeink folyamatosan minket figyelnek és megpróbálnak leutánozni. Olyan példaképpé kell tehát válnunk, akiktől tanulhatnak. El kell azonban fogadnunk, hogy bizony a rossz példák átvételét is kezelnünk kell. Ugyanilyen lényeges pont a kölcsönös bizalom kiépítése. A gyermek is megérdemli a bizalmunkat, és akkor válhat kiegyensúlyozott, nyugodt és magabiztos felnőtté, ha bízik a saját döntéseiben, és egyedül is meg meri hozni őket. Mi legyünk a biztos pont, aki mindig ott van, de megadja az esélyt a tanulásra, fejlődésre, a világ felfedezésére.

 

Hiszem és vallom, hogy a korosztályának megfelelően mindent el lehet mesélni vagy magyarázni egy gyermeknek. Lehet, hogy olykor nem fogja megérteni, de a lényeg, hogy figyeltünk rá, figyelembe vettük azt, hogy valami őt érdekli és megpróbáltuk neki elmagyarázni. A legnagyobb kihívást szülőként számomra mégis a türelem jelentette. Az évek során el kellett fogadnom a tényt, hogy bizony a gyermekeim újra és újra és újra és újra próbára teszik a béketűrő képességemet. De sok-sok helyzet tanított meg arra, hogy nyugalommal és szeretettel fordulni ilyen helyzetben egy gyermek felé hosszútávon megtérül.

 

Küldetésemnek érzem egy olyan hely kialakítását, ahol a gyermekek jó példákkal találkozhatnak. Bizalommal, jó és folyamatos kommunikációval, valamint türelemmel létrehozhatunk egy „második” otthont számukra, ahol az élmények megszerzése közben nevelhetjük, és egyben fejleszthetjük is őket.

 

Marosán-Vilimszky Georgina

Gyógypedagógiai asszisztens

 

Marosán-Vilimszky Georgina vagyok. Budapest környékén nőttem fel négy kisebb testvéremmel. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyópedagógiai karára jártam 3 évig, ahol logopédiát és pszichopedagógiát hallgattam. Az egyetem után egy III. kerületi magánbölcsődében helyezkedtem el, itt dolgoztam 3 évig. Ezalatt az idő alatt kezdtem el önerőből angolt tanulni, ezért is döntöttem úgy, hogy kimegyek Angliába, hogy kipróbáljam magam. Fél évig aupair-kedtem kint, ahol nem csak egy új országot ismerhettem meg, de az angol nyelvben is jobb lettem. Miután hazajöttem, megcsináltam egy gyógypedagógiai asszisztens képzést és most fejeztem be egy mesepszichológiai képzést is. Alig várom, hogy a gyerekeitekre vigyázhassak és együtt angolozhassak velük! Szabadidőmben szeretek kirándulni, olvasni és fuvolázni.

 


Szakmai program

 

​ Gyöngyöm Miniovi családi bölcsőde

 


Napirend

A napirend teszi lehetővé, hogy a gyermek tudja mi vár rá, ezáltal megteremti a biztonságot, a kiszámíthatóságot, az aktivitást és az önállóságot. Számunkra fontos, hogy a gyermekeinknek várakozás, zavar és sürgetés nélkül tudjuk biztosítani az átmentet az egyes tevékenységek között. Úgy gondoljuk, a gyermekek szeretik, ha az étkezés, az ebéd utáni pihenő, a mese és a játék megközelíthetően azonos időben van minden nap.

 

Napirendünk óra szerinti beosztásban:

 

8:00 – 9:00

Folyamatos érkezés, átöltözés benti ruhába és cipőbe, nevelők segítik az „elválást”,majd szabad játéktevékenység, beszélgetés, „személyes percek”

8:15 – 9:00 Kézmosás, majd reggelizés, utána szabad játék
9:00 – 9:30 Kezdeményezés közös játékra, együttlétre (pl. reggeli torna)
9:30 – 10:00 Mosdóhasználat, szükség szerint pelenkacsere, majd tízórai
10:00 – 10:45 Választható napi foglalkozás, külső fejlesztő bevonásával
10.45 - 11.20 Öltözködés, játék és séta a szabadban (rossz idő esetén beltéri játék)
11.20 - 11.30 Bejövetel az udvarról, vetkőzés és vetkőztetés, mosakodás. Szükség szerint mosdóhasználat, pelenkacsere.
11.30 - 12.00 Kézmosás, asztalhoz készülődés, ebéd
12.00 - 12.20 Mosdóhasználat, szükség esetén pelenkacsere, fogmosás, átöltözés, mesehallgatás, éneklés, majd alvás (nem alvó gyermekekkel pihenünk, vagy csendben olvasgatunk)
15:00 - 15:30 Ébredés, kézmosás, mosdóhasználat, pelenkacsere, uzsonna
15:30 - 17:00 Szabad játéktevékenység a szülők érkezéséig (jó időben az udvaron). Szükség esetén mosdóhasználat, pelenkacsere. Folyamatos távozás.
   

​A gyermekek érkezése reggel legkorábban 7.50-től, távozása legkésőbb délután 17.10-ig történhet – ügyeleti rendszert 7.30-tól, valamint 17.30-ig tudunk biztosítani, de erről tájékozódj bővebben a beiratkozásnál.

 


Házirend

​ Gyöngyöm Miniovi Családi Bölcsőde és Gyöngyöm Minióvoda Napközbeni gyermekfelügyelet